Το Χθές

Οκτώβριος του 1999. Το πρώτο Κατάστημα "ΜΠΙΓΙΑΚΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ" ανοίγει στο Περιστέρι Αττικής και στη γωνία των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Χίου 3. Η ιστορία του όμως ξεκινάει πιο παλιά, όταν το 1980 ο Ιωάννης Μπιγιάκης, πατέρας των Εμμανουήλ Μπιγιάκη και Μηνά Μπιγιάκη, μετά από πρόταση του κουνιάδου του να συνεργαστούν, ανοίγουν κατάστημα στο Βύρωνα με αντικείμενο την κατασκευή του συγκεκριμένου γλυκού και με τον τίτλο "Το Γαλακτομπούρεκο του Βύρωνα".

Η ιδιαίτερη και επιμελημένη κατασκευή του Γαλακτομπούρεκου, η άριστη ποιότητά του, αλλά και η φροντίδα, η εργατικότητα, το φιλότιμο και η συμπεριφορά του Ιωάννη Μπιγιάκη προς τους πελάτες, κάνουν το Γαλακτομπούρεκο γρήγορα γνωστό. Παράλληλα οι γιοί του ενώ σπουδάζουν, βοηθούν τον πατέρα τους στο μαγαζί, τα μαθητεύει κοντά του στην τέχνη του Γαλακτομπούρεκου και τα κάνει να την αγαπήσουν.

Το Σήμερα

Έτσι ο πρώτος γιός του, Εμμανουήλ (Μάνος) Μπιγιάκης, τον Οκτώβριο του 1999 ανοίγει το πρώτο κατάστημα "ΜΠΙΓΙΑΚΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ" στο Περιστέρι, ένα μικρό, καλόγουστο, πεντακάθαρο και ιδιαίτερο γλυκό και ζεστό σε προϊόντα και περιποίηση κατάστημα. Ο Μάνος Μπιγιάκης με αγάπη, πολλή όρεξη και πολλή προσωπική δουλειά, φτιάχνει το γαλακτομπούρεκο, αλλά και άλλες σιροπιαστές απολαύσεις, όπως κανταΐφι, μπακλαβά, σαραγλί, ραβανί, εκμέκ, προφιτερόλ κ.λ.π., με επιλεγμένες πρώτες ύλες και εξαιρετικές παραδοσιακές συνταγές.

Έρχεται τώρα και η σειρά του δεύτερου γιού του, Μηνά Μπιγιάκη, ο οποίος ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (πράγμα που τον οφελεί στην μετέπειτα επαγγελματική του ενασχόληση), θα ακολουθήσει και αυτός την επαγγελματική πορεία του πατέρα του και του αδελφού του. Το δεύτερο μαγαζί "ΜΠΙΓΙΑΚΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ" ανοίγει στην Αργυρούπολη και στην οδό Κύπρου 85.

Σήμερα στα Καταστήματα "ΜΠΙΓΙΑΚΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ" των οποίων η καθαριότητα, η ευγένεια, η προσφορά και η ποιότητα, είναι αναμφισβήτητα το δυνατό τους σημείο, εκτός από το εξαιρετικό γαλακτομπούρεκο που φτιάχνεται με την οικογενειακή συνταγή, οι πελάτες θα βρουν και άλλα πολλά και εξαιρετικά προϊόντα (όπως κανταΐφι, μπακλαβά, σαραγλί, ραβανί, εκμέκ, προφιτερόλ, μιλφέΐγ και άλλα πολλά γλυκίσματα) αλλά πάνω από όλα αυτά θα βρεί μια ζεστή και οικεία επικοινωνία με τον καταστηματάρχη, συνομιλώντας μαζί τους, ακούγοντας τα καλά τους λόγια και τα τυχόν παράπονά τους, τα οποία αξιολογούν και λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους, για να γίνουν καλύτεροι.

Το Αύριο

Μετά από όλα αυτά ο Μάνος Μπιγιάκης και ο Μηνάς Μπιγιάκης, στην μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία και μετά από τα προηγούμενα χρόνια της επιτυχημένης λειτουργίας των καταστημάτων τους, έχουν σχέδια και επιδιώξεις για το μέλλον. Πάντα με τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις (αγάπη, φιλότιμο, εξυπηρέτηση, ενδιαφέρον, εξαιρετικά και ποιοτικά γλυκά) αλλά και με τις συμβουλές και επιθυμίες των πελατών, ως προς τα προϊόντα τους, θα προχωρήσουν για να κάνουν πιο γλυκές και πιο ζεστές τις απαιτήσεις αυτών.